Prijavi se  |  Registruj se
Politika privatnosti

Politika privatnosti

Politika privatnosti

1. Opšte

1.1. Zagarantovana je zaštita podataka o ličnosti. Prikupljanje, držanje, obrada i korišćenje podataka o ličnosti vrše se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Podaci o ličnosti se neće koristiti izvan svrhe za koju su prikupljeni. Preduzete su sve potrebne mjere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, a koje su potrebne da bi se podaci zaštitili od gubitka, uništenja, neovlašćenog pristupa, promjene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe.

1.2. Ako koristite ovu stranicu ili bilo koje usluge koje pružamo, to znači da pristajete da se podaci o Vama prikupljaju, koriste i otkrivaju u skladu sa ovom politikom zaštite privatnosti i da ste saglasni sa njenim obavezujućim karakterom.

2. Kako prikupljamo podatke

2.1 Ovo su informacije ili podaci o ličnosti (informacije koje Vas identifikuju) koje možemo da prikupljamo i obradujemo:

2.1.1 Određeni podaci potrebni za registrovanje na sajtu ili za pristup drugim uslugama koje pružamo, uključujući Vaše ime i prezime, adresu, datum rođenja, fotografije i, ako ste vozač, određene podatke o Vašem vozilu, itd.;

2.1.2 Vaš e-mail i lozinka;

2.1.3 Broj mobilnog telefona;

2.1.4 Evidencija prepiske izmedu Vas i nas;

2.1.5 Evidencija prepiske izmedu Vas i drugih korisnika web sajta www.vozi.me;

2.1.6 Evidencija svih rezervacija koje ste napravili ili oglasa koje ste postavili na sajtu ili preko njega;

2.1.7 Vaši odgovori na sve upitnike i ankete koje možemo da koristimo za potrebe istraživanja;

2.1.8 Podaci o Vašim posjetama sajtu i resursima kojima pristupate;

2.1.9 Informacije koje treba da nam date kada prijavljujete problem sa sajtom.

2.2 Ove informacije prikupljamo samo kada odlučite da nam ih dostavite. Vi niste dužni da nam dostavljate nikakve lične podatke, ali u tom slučaju možda nećete moći da koristite prednosti svih usluga koje Vam nudimo.

2.3 Informacije se takođe prikupljaju i onda kada ih Vi aktivno ne dostavite tj. pomoću različitih tehnologija i metoda kao što su IP adrese i kolacici („cookies”). Na ovaj način ne prikupljaju se, niti se pohranjuju, odnosno čuvaju lični podaci.

2.4 IP adresa je broj koji je Vaš provajder internetske usluge dodjelio Vašem računaru, tako da možete da pristupite internetu. Generalno se smatra da to nije podatak o ličnosti, jer preko IP adrese najviše može da se dođe samo do Vašeg provajdera internetske usluge ili velike kompanije ili organizacije koje obezbjeđuje Vaš pristup internetu (kao što je npr. poslodavac, ako ste na radnom mestu).

2.5 Vašu IP adresu koristimo da dijagnostikujemo probleme sa našim serverom, prijavimo informacije koje nisu lične i utvrdimo najbrži put za usmjeravanje Vašeg računara do našeg sajta, i da vodimo i unapređujemo sajt.

3. Korišcenje podataka

3.1 Koristimo ove informacije o Vama na sledeći način:

3.1.1 da obezbijedimo da sadržaj sajta bude prikazan na najefikasniji način i za Vas i za Vaš računar i da prilagodimo sajt Vašim potrebama;

3.1.2 kao pomoć za generalno unapredjenje sajta;

3.1.3 da ispunjavamo i upravljamo svim obavezama koje nastanu na osnovu bilo kojeg sporazuma zakljucenog izmedu Vas i nas;

3.1.4 da Vam omogućimo da učestvujete u interaktivnim funkcijama sajta i drugim uslugama;

3.1.5 da Vas kontaktiramo i obavještavamo o izmjenama sajta ili uslugama koje nudimo (osim ako ste naglasili da to ne želite);

3.1.6 za naplatu;

3.1.7 da analiziramo kako korisnici koriste sajt i za interne potrebe u oblasti marketinga i istraživanja.

4. Kolačići 

4.1 . “Cookie” ili “kolačić“ je tekstualna datoteka koju stvara internet sajt i koja se postavlja na Vaš računar i sadrži informacije o Vašim aktivnostima na internetu. Informacije u kolačiću ne sadrže podatke za ličnu identifikaciju koje dostavljate našem sajtu.

4.2 Na sajtu, kolačiće koristimo da pratimo kretanje korisnika kroz sajt, što nam omogućava da poboljšamo svoje usluge na osnovu podataka o korišćenju. Kolačiće takođe koristimo kada se ulogujete na neku od naših online usluga kako bismo Vam omogućili da ostanete ulogovani na njoj. Kolačić Vam pomaže da na najbolji način iskoristite sajt, a nama pomaže da Vam pružimo prilagođenu uslugu.

4.3 Onog trenutka kada isključite pretraživac, prestaje i naš pristup kolačiću. Osim toga, imate mogućnost da prihvatite ili odbijete korišćenje kolačića. Većina internet pretraživača automatski prihvata kolačiće, ali ako to ne želite, promjenom postavki možete da mu date uputstvo da ih blokira. Za promjenu postavki u svom pretraživaču, idite u napredne postavke.

4.4 Da bismo koristili kolačiće, potrebna nam je Vaša saglasnost. [Na početnoj stranici internet sajta nalazi se jasno obavještenje o kolačićima.] Ako nastavite da koristite sajt pošto ste vidjeli to obavještenje, zaključujemo da pristajete da koristimo gore opisane kolačiće.

4.5 Ako odlučite da ne prihvatite kolačiće, to neće uticati na Vaš pristup većini informacija koje postoje na sajtu. Medutim, nećete moći da u potpunosti koristite sve naše online usluge.

5. Pristup podacima o ličnosti i njihova izmjena 

5.1 Preduzećemo sve razumne korake u skladu sa našim zakonskim obavezama da ažuriramo ili ispravimo podatke za identifikaciju ličnosti koje posjedujemo, a koje dostavite preko ovog sajta.

5.2 Preduzimamo sve odgovarajuće korake da zaštitimo Vaše podatke o identifikaciji ličnosti dok ih prenosite od računara do našeg sajta, kao i da ih zaštitimo od gubitka, zloupotrebe i neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja. Da bismo sačuvali Vaše podatke, koristimo vodeće tehnologije i softvere za šifrovanje podataka i primjenjujemo stroge bezbjednosne standarde za spečavanje svih neovlašćenih pristupa tim podacima.

5.3 Ako koristite lozinku, korisničko ime ili druge posebne pristupne šifre na ovom sajtu, odgovorni ste i za preduzimanje razumnih koraka za njihovu zaštitu.

6. Drugi internet sajtovi 

6.1 Na ovom sajtu nalaze se veze i reference za druge internet sajtove. Ne zaboravite da ova politika zaštite privatnosti i podataka o ličnosti ne važi za te sajtove.

6.2 Mi ne možemo da odgovaramo za politike i prakse zaštite privatnosti sajtova kojima ne upravljamo, čak i ako im pristupite preko sajta. Preporučujemo Vam da pažljivo pročitate politiku zaštite privatnosti svakog sajta koji posjetite i da kontaktirate vlasnika ili operatera ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja.

6.3 Osim toga, ako dođete na ovaj sajt preko sajta trećih lica, mi ne možemo da odgovaramo za politiku i praksu zaštite privatnosti vlasnika i operatera sajtova trećih lica i preporučujemo Vam da pažljivo pročitate politiku zaštite privatnosti sajta trećeg lica i kontaktirate s vlasnikom ili operaterom ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja.

7. Obavještenje o izmjenama u našoj Politici o zaštiti privatnosti 

Sve informacije o bilo kakvim izmjenama u našoj politici o zaštiti privatnosti postavićemo na sajt kako bismo obezbjedili da uvijek budete u toku sa informacijama koje prikupljamo, kako ih koristimo, i u kojim prilikama ih, ako je primjenjljivo, razmjenjujemo sa drugim stranama.

8. Kontaktirajte nas

Ako ikada poželite da kontaktirate s nama i podjelite svoje mišljenje o našoj politici o zaštiti privatnosti, ili postavite pitanja u vezi sa svojim ličnim podacima, to možete učiniti preko naše stranice za kontakt.


April 2016